Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 16 januari

Proef en zie dat de HEERE goed is; welzalig de man die tot Hem de toevlucht neemt.
Psalm 34 vers 9

In het Amerikaanse Oregon was het vandaag twee jaar geleden bar weer. Door een zware sneeuwstorm kon een man zijn huis nauwelijks uit. In arren moede begon hij zijn kantoor maar op te ruimen. Tussen alle paperassen vond hij een lot. Dat had hij bijna een jaar daarvoor gekocht. Op dat lot was de hoge prijs van 1 miljoen dollar gevallen – en op 17 januari zou het zijn verlopen!

Geluk? Toeval? – Zo zullen mensen het ongetwijfeld noemen. Maar toeval bestaat niet. God houdt alles in Zijn hand. En geluk? God biedt alle mensen inderdaad het geluk aan. Maar dat is niet te vergelijken met dollars of euro’s. Hij wenst ons de eeuwige gelukzaligheid te geven.

God is goed, oneindig goed. Hij heeft dat op het hoogst bewezen door Zijn eigen Zoon af te staan en te laten sterven voor vijandige mensen. Als we nu tot die God de toevlucht nemen, dán zijn we welzalig, dan zijn we eeuwig gelukkig. Hij neemt ieder die tot Hem komt, als Zijn eigen kind aan. We ontvangen de vergeving van onze zonden en het eeuwige leven. Voor altijd mogen we bij Hem wonen.

 

Het dagboek bestellen?