Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 17 januari

Ieders werk zal openbaar worden. De dag zal het namelijk duidelijk maken, omdat die in vuur verschijnt. En hoe ieders werk is, zal het vuur beproeven.
1 Korinthe 3 vers 13

Een 32-jarige man uit Valkenburg in Limburg stal in Maastricht een ziekenwagen. Hij reed met zwaailicht en sirene de A2 op. Bij een tankstation ter hoogte van Borne haalde hij sigaretten. Hij ging er opnieuw met veel kabaal vandoor. De politie zat hem achterna. Het lukte de agenten om hem klem te rijden. De man was ietwat verward. Met hulpverleners werd besproken wat er met hem moest gebeuren.

Als je dingen doet die niet kunnen, is het niet verstandig om de aandacht op je te vestigen. We zijn meestal wel zo slim – eigenlijk: geraffineerd – om zulke dingen stiekem te doen.

Toch wordt alles gezien: door de alwetende God. En Hij zal ook alles openbaar maken. De dag maakt alles duidelijk. Daarmee wordt de dag van onze openbaring voor de troon van God bedoeld. Hij zal ons hele leven toetsen. Is dat niet beangstigend? De Heilige zal alles wat we hebben gedaan, onderzoeken! – Nee, als we geloven dat de Heere Jezus al onze zonden heeft gedragen, hoeven wij niet bang te zijn. Wat een gunst!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage