Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 14 augustus

De kooplieden van de aarde zullen over haar huilen en treuren, omdat niemand hun waren meer koopt: koopwaar van goud, zilver, edelgesteente, parels (…) en lichamen en zielen van mensen.
Openbaring 18 vers 11 tot en met 13

Het is allang bekend: vluchtelingen uit Afrika en Azië verkopen soms organen, vaak een nier, om de oversteek naar Europa te kunnen betalen. Er gaat grof geld in om, maar de arme vluchteling is vaak niet degene die dat krijgt. Het belandt veelal in de zakken van de artsen en de tussenpersonen.

In onze dagtekst wordt gesproken over handel in lichamen en zielen van mensen. De afschuwelijke slavenhandel is dan wel officieel afgeschaft, maar wat sommigen hun medemensen aandoen, blijft monsterlijk. Het is veelal de hebzucht of er woekeren nog lagere begeerten.

Hoe anders is onze God! Hij gaf Zijn eigen Zoon. De Heere Jezus ging naar het kruis om voor ons te sterven. Inderdaad, Hij kocht ons. Hij betaalde de prijs van Zijn bloed. We zijn nu Zijn eigendom. Hij kocht ons echter om ons te bevrijden uit de macht van de boze. Hij kocht ons om ons gelukkig te maken. Het is Zijn wens dat we eeuwig bij Hem zijn.

 

Het dagboek bestellen?