Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 13 november

Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent, afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen.
2 Korinthe 5 vers 1

Bij een bungalowpark in Nijkerk werd een aanlegsteiger gerepareerd. De mannen zagen er een zeehond op het strand liggen. In het IJsselmeer zwemmen ze wel vaker. Ze komen via de sluis bij Kornwerderzand binnen. Soms ook via het Noordzeekanaal en het IJ. Maar om in het Veluwemeer te komen, is nog wat moeilijker. Het dier leek zich er thuis te voelen.

Het is vele malen onbegrijpelijker hoe een mens in de hemel komt. We zijn met die gedachte vertrouwd, omdat we het evangelie kennen. God heeft het in de Bijbel beloofd aan elk mens die in Christus gelooft. Maar het blijft onbegrijpelijk, een groot wonder.

Wij mensen zijn van nature immers zondig en opstandig. We hebben gerebelleerd tegen onze Schepper. Daarom hadden we het eeuwige oordeel verdiend. Het loon van de zonde is de dood. En nu heeft God Zijn eigen Zoon opgeofferd aan het kruis, opdat wij toch nog in de hemel zouden kunnen komen! Juist de heilige God Die ons moet veroordelen, juist Híj heeft Zijn veelgeliefde Zoon daarvoor afgestaan!

 

Het dagboek bestellen?