Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 14 november

Hij zal Mij aanroepen en Ik zal hem verhoren, in de benauwdheid zal Ik bij hem zijn, Ik zal hem eruit helpen.
Psalm 91 vers 15

In Sint-Willebrord reed een 25-jarige man in een auto tegen een hek en een muur. Het gebeurde op het parkeerterrein van een supermarkt in de Brabantse plaats. Daarna viel hij in slaap. Agenten konden hem nauwelijks wakker krijgen. Hij bleek onder invloed van drugs. Het viel de politie ook op dat er dubbele kentekens op de auto geschroefd waren. De wagen was een maand ervoor in Steenbergen gestolen. De man zat helemaal vast.

Waarom grijpen zoveel mensen naar drugs? Is het om stoer te doen? Om niet onder te willen doen voor vrienden? Of is het soms ook radeloosheid? Is het, omdat mensen geen uitweg zien uit hun omstandigheden en zo vluchten voor de werkelijkheid?

Hoe dan ook, je raakt daardoor alleen maar in de ellende. Of, nog dieper in de ellende. Want de kater volgt. Wie echt van zijn zorgen bevrijd wil worden, doet er beter aan om God aan te roepen. Hij zal verhoren en uit de benauwdheid verlossen. Daarmee zijn niet direct alle moeilijkheden als bij toverslag verdwenen, nee, maar Hij helpt en is bij ons!

 

Het dagboek bestellen?