Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 13 februari

Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, zich niet ontfermen over het kind van haar schoot? Zelfs al zouden die het vergeten, Ík zal u niet vergeten.
Jesaja 49 vers 15

In het zuiden van België, niet ver van de grens met Luxemburg, ligt de gemeente Virton. Een vrouw was daar boodschappen wezen doen. Ze reed naar huis en was bezig de spullen uit de auto naar binnen te dragen. Ze kreeg de schrik van haar leven: iemand stapte in haar auto en ging ermee vandoor – en, het ergste, haar baby zat er nog in! De politie vond de auto met baby korte tijd later terug, een paar straten verderop. De dief wilde blijkbaar geen ontvoerder zijn.

Moeders hangen aan hun kinderen. De profeet vroeg het: ‘Denken jullie dat het mogelijk is dat een moeder haar baby zou vergeten?’ Het is onmogelijk. God zegt: ‘Zelfs al zou dat mogelijk zijn, Ik zal jullie nooit vergeten!’

Dat is een geweldige zekerheid. Als we in de Heere Jezus als onze Zaligmaker geloven en God onze zonden hebben beleden, zijn we Zijn kinderen geworden. Zijn Vadertrouw is met niets te vergelijken. Hij zal ons altijd vasthouden en voor ons zorgen.

 

Het dagboek bestellen?