Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 14 februari

Bind hem aan handen en voeten, neem hem mee en werp hem uit in de buitenste duisternis; daar zal gejammer zijn en tandengeknars.
Mattheüs 22 vers 13

In Chicago staat de gevangenis Cook County. Daar zat een jongeman opgesloten. Z’n vader bezocht hem. Een medewerker wees hem de weg: ‘door de hal en dan linksaf’. Farad Polk liep per ongeluk een cel in voor criminelen met een zwaar risico. Een stalen deur viel achter hem in het slot. Daar stond hij, in een kale ruimte van 2,5 bij 2,5 meter. Hij zat er 32 uur vast, zonder eten en drinken, zonder bed en toilet. De man begon een rechtszaak wegens een opgelopen trauma. Hij kreeg omgerekend ruim 550.000 euro.

Hoe dan ook, opsluiting is heel erg. Levenslange gevangenisstraf is afschuwelijk. Tot in eeuwigheid in de hel opgesloten te zijn, dat is te vreselijk voor woorden.

Dat vonnis hadden wij mensen allemaal verdiend. Want de Bijbel zegt het duidelijk: alle mensen hebben gezondigd en kunnen daarom niet in de hemel komen. God is immers heilig; Hij kan geen zondaars bij Zich dulden. Omdat Hij ook liefde is, heeft Hij voor een oplossing gezorgd. Hij liet Zijn eigen Zoon het oordeel dragen voor ieder die in Hem gelooft.

 

Het dagboek bestellen?