Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 10 juli

De cipier, die wakker geworden was en zag dat de deuren van de gevangenis open waren, trok een zwaard en zou zichzelf gedood hebben, omdat hij dacht dat de gevangenen ontvlucht waren. Paulus riep echter met luide stem: Doe uzelf geen kwaad, want wij zijn allemaal hier.
Handelingen 16 vers 27 en 28

In de voornaamste gevangenis van Congo zat de leider van een sekte en politieke partij vast. Gewapende mannen vielen binnen om hun grote man te bevrijden. Gelijktijdig zagen meer dan 3.000 andere gevangenen hun kans schoon en verdwenen met de noorderzon.

Paulus en Silas kwamen de gevangenis in Filippi binnen om allen die daar opgesloten waren, te bevrijden. Het gebeurde alleen allemaal wat anders. Ze kwamen niet met pistolen in de hand binnen, maar ze werden in de binnenste kerker vastgezet.

Hoe bevrijdden ze hun medegevangenen? Door te bidden en te zingen. En door hun later de blijde boodschap van de Heere Jezus te vertellen.

Ze werden allemaal geraakt. Toen door de aardbeving de deuren openvielen, rende er niet één weg. Nee, ze waren gegrepen door de Heiland en leerden zo de ware vrijheid kennen – door het evangelie!

 

Het dagboek bestellen?