Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 29 juli

Vrees God, en houd u aan Zijn geboden, want dit geldt voor alle mensen. God zal namelijk elke daad in het gericht brengen, met alles wat verborgen is, hetzij goed, hetzij kwaad.
Prediker 12 vers 13 en 14

Twee jaar geleden hield de politie in Rotterdam een grote controle. Ook een 26-jarige man op een scooter werd aangehouden. Hij beweerde dat er eten in zijn tas zat, maar het bleek een hele hoop contant geld te zijn: meer dan 100.000 euro. Hij kon er geen goede verklaring voor geven. Daarom was hij het kwijt, evenals enkele mobiele telefoons. Er hing een misdadig luchtje aan. – God zal alles in het gericht brengen. Daarmee bedoelt Hij dan ook werkelijk álles. Niets blijft verborgen.

Dat is angstaanjagend voor ieder die zijn zonden nog met zich meetorst. Want als God alles gaat beoordelen, loopt het met zulke mensen niet best af. Het draait onherroepelijk uit op het vonnis: eeuwige opsluiting in de hel. Vreselijk!

Wie voor God heeft gebogen en zijn zonden heeft erkend, hoeft niet bang te zijn. Zijn zonden zijn immers allemaal vergeven. Ze zijn definitief weg. Wie de Heere Jezus als zijn Zaligmaker kent, hoeft dan ook niet bang te zijn. Hij is gerechtvaardigd.

 

Het dagboek bestellen?