Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 28 oktober

Het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.
1 Johannes 1 vers 7

In oktober 2016 trok de zeer heftige orkaan Matthew door de Amerikaanse staat South Carolina. Van het strand Folly Island, een schiereiland bij de stad Charleston, werd heel wat zand weggeblazen. Daardoor kwamen zestien kanonskogels aan het licht. Die hadden er 150 jaar gelegen. In die buurt had één van de belangrijkste veldslagen van de Amerikaanse burgeroorlog plaatsgevonden.

Zand erover – het blijkt niet altijd een afdoende oplossing te zijn. Het is zinloos om een paar scheppen zand te gooien over zonden die we bedreven hebben. Daardoor zien mensen het misschien niet meer, maar God wel. Er is maar één manier om zonden werkelijk weg te doen. Daarover spreekt onze dagtekst: reinigen door het bloed van Jezus Christus.

Gods heiligheid is groot. Daarom spreekt Hij over iedere zonde de doodstraf uit. Ook over die ‘kleine’ zonden waarover wij onze schouders ophalen. Wat is het heerlijk te weten: de Heere Jezus is in onze plaats gestorven. Zijn bloed heeft de zonden voor eeuwig weggedaan. Voor ieder die in Hem gelooft, geldt: ik ben door Zijn bloed van al mijn zonden gereinigd!

 

Het dagboek bestellen?