Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 25 februari

Wie is een God zo groot als God? U bent de God Die wonderen doet, U hebt Uw macht bekendgemaakt onder de volken.
Psalm 77 vers 14 en 15

Op een provinciale weg bij Berlijn werd een flitscamera neergezet. Eén van de eerste foto’s was die van een paard en berijdster. Ze passeerden de flitspaal in gestrekte galop, met een snelheid van 43 kilometer per uur. De foto was gemaakt in de testfase. Het toestel was blijkbaar nog niet perfect ingesteld. De amazone kreeg in ieder geval geen boete.

Wij worden als mensen steeds afhankelijker van techniek en apparatuur. Maar volmaakt zijn ze niet. God wel. Hij is onfeilbaar. Het is dan ook per definitie onmogelijk dat Hij een vergissing maakt.

Hij ziet alles. Hij weet alles. Hij doorgrondt alles. En Hij is Zelf de maatstaf. Als twee mensen het niet met elkaar eens zijn, is de vraag wie er gelijk heeft. Maar als God en een mens van mening verschillen, komt die vraag niet op. Híj is de Schepper en bezit dan ook alle rechten. Zijn wil is wet. Daarvoor hebben wij alleen maar te buigen. De enige vraag is: doen we dat ook? Aanvaarden we Zijn rechten op ons en erkennen we Zijn gezag? Het is zo heerlijk om dat te doen. Want dan worden we Gods kinderen en rijk gezegend!

 

Het dagboek bestellen?