Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 24 juni

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.
Mattheüs 7 vers 13 en 14

Een Vlaming uit Deurle reed door de Westerscheldetunnel. Daar is op zich niets mis mee, alleen pakte hij de verkeerde tunnelbuis. Toen de spookrijder al door de tunnel was, kwam hij bij de slagboom vast te zitten. Daar moet tol betaald worden, maar natuurlijk alleen voor verkeer dat uit de andere richting komt. Agenten lieten de man een blaastest ondergaan. Het vermoeden werd bevestigd: hij had veel te diep in het glaasje gekeken.

Zo kun je op het verkeerde spoor terechtkomen. Dat is levensgevaarlijk. Die éne brede weg is wel prettig en gemakkelijk – je mag doen wat je wilt! (tenminste, dat denk je) –, maar hij loopt wel uit in het eeuwige verderf. Als je weet dat het eindpunt van die weg de vuurzee is, ga je toch geen seconde verder die kant op!

Nee, je kunt beter voor het smalle pad kiezen. Dat leidt naar het leven, naar het eeuwige geluk in de hemel van God. Dát is het rechte spoor. Daarop ben je nu al gelukkig én tot in alle eeuwigheid.

 

Het dagboek bestellen?