Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Dinsdag 25 juni

Wees niet bevreesd, want Ik ben met u, wees niet verschrikt, want Ik ben uw God.
Jesaja 41 vers 10

Waarom maken omstandigheden ons wel eens bezorgd? Waarom zijn we soms bang voor de toekomst? Vergeten we dan dat God onze Vader is?

Hij heeft het onmetelijke heelal geschapen door één woord te spreken. Geen vogeltje valt op de aarde als Hij het niet toelaat.

Zou Hij onze moeilijke omstandigheden niet kennen? Heeft Hij geen weet van de problemen die het ons benauwd maken? Zou het Hem aan genade en liefde voor ons ontbreken? Uiteraard niet! Hij heeft uit liefde tot ons zelfs Zijn eigen Zoon niet gespaard. Hij zal alleen doen wat goed voor ons is. Hij herinnert ons steeds aan Zijn onveranderlijke en overvloedige liefde. Hij zal ons vertrouwen op Hem nooit beschamen.

Hij heeft inderdaad wel het recht ons geloof op de proef te stellen. Hij mag ons over moeilijke en diepe wegen laten gaan, volgens Zijn wijsheid. Daarmee heeft Hij ons geestelijk welzijn op het oog. En Hij staat ons altijd met Zijn hulp terzijde. De ervaringen die we op aarde met Hem mogen opdoen, zullen in de eeuwigheid hun waarde hebben.

 

Het dagboek bestellen?