Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 26 juni

Ik ben gezonken in bodemloze modder.
Psalm 69 vers 3

Oberharz am Brocken is een stad in Duitsland, in de deelstaat Sachsen-Anhalt. Daar is een hangbrug voor voetgangers gebouwd. Het is de langste ter wereld. Het vrij hangende gedeelte heeft een overspanning van 458 meter. Je wandelt er 100 meter boven de rivier de Rappbode. De brug is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees – het wiebelt natuurlijk ook nog wat, zeker als het waait –, maar er is een verbinding tussen de twee oevers tot stand gebracht.

Hoe groot is de afstand tussen de heilige God en de zondige mens? Een eeuwigheid. Het is een afstand waar geen einde aan komt. God moet elke zonde oordelen, juist omdat Hij heilig is. Het oordeel in de poel van vuur is eeuwig. Zonder einde. Er is geen beperking in tijd of afstand.

De Heere Jezus sloeg aan het kruis de brug tussen de mens en God. Het is de enige die bestaat. Hij nam dat eeuwige oordeel op Zich en droeg het in drie uren. Wat Hij in die tijd leed, tart elke beschrijving. Het was ‘eeuwig in de diepte’. Het was onpeilbaar. Grondeloze modder. Door dat lijden te ondergaan, maakte Hij het voor God mogelijk ons als Zijn kinderen aan te nemen, door het geloof.

 

Het dagboek bestellen?