Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 23 december

Red mij door Uw gerechtigheid en bevrijd mij, neig Uw oor tot mij en verlos mij.
Psalm 71 vers 2

Boven Japan ligt het grote, Russische eiland Sachalin. Het was daar twee jaar geleden bar winterweer. Een 70-jarige vrouw stond op het balkon van haar flat, op de vierde verdieping. Door de harde wind werd ze eraf geblazen. Ze belandde gelukkig in een grote berg sneeuw. Ziekenauto’s konden er niet veel uitrichten. Daarom werd een shovel ingezet. In de bak daarvan werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Het is belangrijk dat we op het juiste adres komen om hulp te ontvangen. Als we gered willen worden voor de eeuwigheid, als we willen dat onze zielen bevrijd worden, moeten we tot God roepen. Als je dan naar Allah gaat of naar één van de ontelbare goden die in de vele godsdiensten worden gediend, kom je bedrogen uit. Die zeggen allemaal: ‘Span je in! Doe je best!’ Ons probleem is juist dat we onszelf niet kúnnen verlossen! We hebben de hulp van een ander nodig.

Nu, die hulp biedt God aan. Hij wijst naar Zijn Zoon, de Heere Jezus Christus. Hij is aan het kruis voor de zonden gestorven. Aan de eisen van Gods gerechtigheid is voldaan. Op grond daarvan kan God ons nu bevrijden en eeuwig gelukkig maken.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage