Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 22 april

Heeft de regen een vader? Of wie brengt de druppels van de dauw voort? Uit wiens buik komt het ijs naar buiten? En wie baart de rijp van de hemel? Het water wordt hard als een steen, en het oppervlak van de watervloed raakt vastgevroren.
Job 38 vers 28 tot en met 30

Bij de zuidpool ligt de Larsenijsvlakte. Twee jaar geleden liep er een scheur doorheen, 195 kilometer lang. De ijskolos die afbrak, was zo groot als Gelderland: ongeveer 5000 vierkante kilometer. Zulke immense ijsbergen kunnen wel duizenden  kilometers wegdrijven, voor ze door het oceaanwater gesmolten zijn.

Wie de wonderen en de krachten van de natuur ziet, kan er niet omheen: er is een machtige Schepper aan het werk geweest. Het is eigenlijk niet te geloven dat er mensen zijn met een normaal IQ die het bestaan van God ontkennen. Dat kan alleen omdat ze verduisterd zijn in hun verstand. Ze zijn geestelijk zó verblind dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze in de duisternis leven. Arme mensen!

Wie tot God gaat en in Zijn Zoon gelooft, Jezus Christus, gaat van de duisternis over in het licht. Voor hem is het zonneklaar dat God de Schepper is, maar nu ook zijn Vader is geworden.

 

Het dagboek bestellen?