Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 20 mei

Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.
Romeinen 3 vers 23 en 24

Een 78-jarige Duitser reed in een koets door Grafenrheinfeld. Hij raakte daarbij een auto die aan de kant van de weg geparkeerd stond. De schade liep in de duizenden euro’s. De man legde de zweep over het paard en ging er in galop vandoor. De politie werd gewaarschuwd. De agenten hoefden het spoor van de paardenvijgen en van de indrukken van de hoefijzers maar te volgen. De koetsier bekende meteen, maar droeg wel de gevolgen.

Zo zal het ieder mens vergaan die voor God vlucht. Op een dag komt hij toch voor Zijn troon te staan. Dan valt er niets te ontkennen. Iedereen zal moeten toegeven dat Gods vonnis rechtvaardig is, maar iedereen zal dat vonnis dan ook moeten ondergaan.

Wat een verschil met wanneer een mens nú tot God gaat! Ook dan moet hij erkennen dat hij een zondaar is. Dat God gelijk heeft als Hij zegt dat alle mensen het oordeel hebben verdiend. Maar dan bewijst God genade. Hij rechtvaardigt zo iemand. Alle zonden worden hem vergeven. Dat is ware verlossing!

 

Het dagboek bestellen?