Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 18 februari

Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ieder die de zonde doet, is een slaaf van de zonde.
Johannes 8 vers 34

’t Is vandaag precies drie jaar geleden. In Vlaanderen kreeg een trein een storing. Hij kwam tot stilstand. De machinist stapte uit om het probleem te verhelpen. Dat lukte – zelfs zó goed dat de trein wegreed, terwijl de man nog buiten stond. Bij het station van Tienen, zo’n 12 kilometer verder, lukte het een andere machinist op de trein te springen en het voertuig tot stilstand te brengen.

Voor hoeveel mensen geldt dat hun levenstrein maar doordendert, terwijl ze er geen grip op hebben? Het aantal verslaafden is schrikbarend. Alcohol en drugs, porno en gokken: die horen bij de bekendste vormen van verslaving. Maar de lijst is ellenlang. Voor ieder zijn er weer andere gevaren.

Wie heeft de macht over zichzelf? Uiteindelijk niemand. Elk mens is van nature verslaafd aan de zonde. Velen spannen zich in om zich daarvan te bevrijden. Zinloos. Om wanhopig van te worden! Ze staan naast hun eigen leven, kijken ernaar, doen wat ze kunnen – en bereiken niets. Nee, alleen de Heere Jezus Christus bevrijdt ons uit de macht van de zonde. Als we ons aan Hem overgeven, verlost Hij ons.

 

Het dagboek bestellen?