Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 15 april

Als dan hij die het geluid van de bazuin hoort, die wel hoort, maar zich niet laat waarschuwen, en het zwaard komt en neemt hem weg, dan zal zijn bloed op zijn eigen hoofd rusten.
Ezechiël 33 vers 4

Op 15 april 1912 verging de Titanic. Geen scheepsramp spreekt zo tot de verbeelding als de ondergang van dit onzinkbare schip. Op 10 april was de Titanic vertrokken voor z’n eerste reis, naar New York. Vlak voor het vertrek werd het schip in het dok in Belfast door een brand getroffen. De temperatuur liep daarbij op tot 1.000 graden Celsius. De metalen wand werd ernstig aangetast. Het personeel kreeg een spreekverbod. Met ruim 2200 opvarenden vertrok de oceaanreus. Daarvan verdronken er 1500. – Zouden die 2200 mensen ook aan boord zijn gegaan als ze gewaarschuwd waren?

Wie waarschuwingen in de wind slaat, moet niet piepen als hij in de problemen komt. God waarschuwt alle mensen voor het eeuwige oordeel over hun zonden. Verder wijst Hij hen op de mogelijkheid om aan die straf te ontkomen: door te geloven in de Heere Jezus en Zijn verlossingswerk aan het kruis.

Wie niet horen wil, moet voelen. Het is beter om naar Gods stem te luisteren en het evangelie te geloven.

 

Het dagboek bestellen?