Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 12 augustus

Ik zag de doden, klein en groot, voor God staan. En de boeken werden geopend.
Openbaring 20 vers 12

Bij Bremen ligt het plaatsje Stuth. De politie hield daar in een nacht van vrijdag op zaterdag een verkeerscontrole. De bestuurder van een sportieve Mercedes stopte niet, maar gaf gas. De agenten erachteraan. Het werd een dolle rit. Bij een kruising ging het mis. De opvallende sportwagen knalde in volle vaart tegen een restaurant. Dat was net gerestaureerd … en raakte nu zwaar beschadigd. De auto kon naar de sloper. De bestuurder was een 14-jarige jongen. Hij had de auto van z’n vader meegenomen. Hij had op het politiebureau én thuis het een en ander uit te leggen.

Als de mensen straks voor hun Rechter staan, hoeft niets uitgelegd te worden. God zal hen niet ondervragen. Nee, Hij is de Alwetende en draagt het volle gezag. Hij zal de boeken openen en ieder tonen wat hij misdreven heeft. Hij spreekt het vonnis uit. Van onze kant blijft enkel de erkenning over dat Zijn uitspraak rechtvaardig is.

Is de toekomst werkelijk zó donker, zó somber? Ja, dat is zo voor ieder die de Heere Jezus niet als Verlosser heeft aangenomen. Wie zich wel tot God heeft bekeerd, weet dat Christus zijn oordeel droeg.

 

Het dagboek bestellen?