Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 1 juli

De Vader oordeelt niemand, maar heeft heel het oordeel aan de Zoon gegeven.
Johannes 5 vers 22

In het Belgische Charleroi was een rechtszitting. Een jongeman stond voor de rechter. Hij werd beschuldigd van diefstal. Hij wachtte de uitspraak niet af, maar sprong uit het raam. Vanaf de eerste verdieping naar beneden. Hij was spoorloos.

Dat redt hij bij de hemelse Rechter niet. God de Vader heeft het gezag om te oordelen, geheel aan Zijn Zoon overgedragen. De Heere Jezus zit straks op de troon om over ieder mens het vonnis uit te spreken. Het is dan niet mogelijk om de benen te nemen. Niemand ontspringt de dans. Ieder komt voor Hem te staan. Wordt dan ook iedereen veroordeeld? Nee. Wel alle mensen die op aarde dachten dat ze Hem niet nodig hadden. Die Hem best wel een goed mens en een voorbeeld vonden, maar Hem niet als hun Zaligmaker hebben aangenomen. Zíj worden veroordeeld. Ze wilden de Verlosser immers niet hebben!

Maar wie wél z’n knieën voor God heeft gebogen om schuld te erkennen, wie wél z’n vertrouwen op de Heere Jezus als zijn Heiland heeft gesteld, díe is gerechtvaardigd in Gods oog. Voor zo iemand is geen veroordeling meer mogelijk.

 

Het dagboek bestellen?