Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 1 april

Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God
geboren.
1 Johannes 5 vers 1

Zeepaardjes zijn wel heel bijzondere diertjes. Ze worden gerekend tot de vissen, hoewel ze de kop van een paard en de staart van een aap hebben. Het zijn de enige dieren waarbij de mannetjes zwanger worden. Het vrouwtje spuit haar eitjes in de buidel op de buik van het mannetje. Daar worden ze bevrucht. De vader draagt de jonkies een paar weken, tot ze uit de eitjes kruipen. Dan moeten ze het verder zelf maar redden.

Wie gelooft dat de Heere Jezus de Christus is, is uit God geboren. In het Oude Testament was Zijn komst voorzegd. De oversten van de joden kenden al de profetieën op hun duimpje; toch wilden ze niet aannemen dat de Heere Jezus de door God gezonden Messias was. – Wie beseft dat honderden voorzeggingen over de Messias zijn vervuld toen de Heere Jezus werd geboren, heeft geleefd en is gestorven, kan het niet ontkennen: Hij ís de Christus.

Wie dat in het geloof aanneemt, is een kind van God. Hij is uit God geboren. God is Zijn Vader en Hij wenst dat al Zijn kinderen tot in eeuwigheid bij Hem wonen in Zijn heerlijke hemel.

 

Het dagboek bestellen?