Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 9 mei

Het gebeurde, toen de mensen zich op de aardbodem begonnen te vermenigvuldigen en er dochters bij hen geboren werden, dat Gods zonen de dochters van de mensen zagen dat zij mooi waren, en zij namen zich vrouwen uit allen die zij uitgekozen hadden.
Genesis 6 vers 1 en 2

Het leek een leuk idee. Er werden in de Brouwersgracht in Veenendaal 280 goudvissen uitgezet. Het winkelend publiek genoot ervan. Maar de vissen werden erg snel groot. Ook vermengden ze zich met de oorspronkelijke bewoners in dat water, de kroeskarpers. Daarom moesten de goudvissen allemaal uitgevangen worden.

Onze dagtekst beschrijft de reden van de zondvloed: de vermenging van Gods zonen, dat zijn engelen, en mensen. Daarmee overschreden de schepselen een grens. God greep in.

Hij wil niet dat mensen contacten met engelen aanknopen. Het is wel Zijn wens – en dat is vele malen heerlijker! – dat mensen met Hemzelf in verbinding komen. Hij zou ons graag allemaal als Zijn kinderen aannemen. Voor ieder mens heeft Hij dat mogelijk gemaakt, want Christus stierf voor allen. Wie nu in de Heere Jezus gelooft, wordt voor eeuwig Gods kind.

 

Het dagboek bestellen?