Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 8 mei

Daarbij bevreemdt het hun dat u niet meeloopt in dezelfde uitbarsting van losbandigheid, en zij belasteren u. Maar zij zullen rekenschap moeten afleggen aan Hem Die gereedstaat om de levenden en de doden te oordelen.
1 Petrus 4 vers 4 en 5

Een motoragent zag op de A15 een andere motorrijder voorbijkomen. Hij vond dat die wel erg snel ging. Hij erachteraan. De agent stelde vast dat de 26-jarige man minstens 240 kilometer per uur ging. Dat was het dubbele van wat mocht. Hij zette de wegpiraat aan de kant. De man uit Barendrecht mocht zijn rijbewijs inleveren. Hoe hoog zijn boete was, kreeg hij nog te horen.

Heel wat mannen, zeker de wat jongere, geeft hard rijden een kick. Alleen, ’t mag niet. En je brengt niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar. – Dat geldt ook allemaal voor de zonde. Als mensen van nature genieten we er vaak van. Maar God verbiedt het. En we bewerken daarmee ons eigen verderf. Ook is het een vloek voor onze medemensen.

Wie zondigt, zal rekenschap moeten afleggen aan de komende Rechter. Wie zijn zonden belijdt, ontvangt vergeving. Hij wordt gerechtvaardigd en door de Rechter in de hemelse heerlijkheid toegelaten.

 

Het dagboek bestellen?