Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 25 april

U doet de sterveling terugkeren tot stof (…) In de morgen zijn zij als het gras dat opkomt: in de morgen bloeit het en komt het op, ’s avonds wordt het afgesneden en het verdort.
Psalm 90 vers 3 tot en met 6

De Belgische verkeerspolitie gaat met drones werken. Als een ongeluk is gebeurd, leggen die vanuit de lucht alles vast. Dat gaat veel sneller dan wanneer agenten met meetapparatuur in de weer moeten. Zo worden verongelukte auto’s sneller weggesleept en de weg eerder vrijgegeven. Elke seconde telt. We hebben zo’n verschrikkelijke haast. Ons leven is maar zo kort. We mogen geen minuut verloren laten gaan.

Mozes vergelijkt ons in deze Psalm met gras: het groeit, wordt afgemaaid en verdort. Dat was het dan?

Was dat het werkelijk? Nee, natuurlijk niet! Wel voor het oog. Als iemand sterft en wordt begraven, is het einde verhaal. Maar in werkelijkheid is dat het begin van onze eeuwigheid. We verlaten de aarde om naar onze eeuwige bestemming te gaan. – Wat dat is? Dat is niet moeilijk. Er zijn maar twee bestemmingen: de hemel en de hel. Als zondaars zijn we allemaal op weg naar die laatste plaats – vreselijk! Maar wie Jezus Christus als Zaligmaker heeft aangenomen, is Gods kind geworden en op weg naar die heerlijke hemel.

 

Het dagboek bestellen?