Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 23 mei

De ogen van de Heere trekken over de hele aarde, om Zich sterk te bewijzen aan hen van wie het hart volkomen is met Hem.
2 Kronieken 16 vers 9

Twee mannen uit Bergen op Zoom kregen ruzie. Ze gingen zo stevig met elkaar op de vuist dat ze naar het ziekenhuis werden gebracht. Dat deden agenten. De twee hadden de stoep voor het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan uitgekozen om te knokken.

Ja, wie doet nu ook zoiets voor het oog van de handhavers van de wet?

Wie? – Dat doen alle mensen! Want alle mensen zijn zondaars; en we zondigen allemaal, terwijl God toekijkt. Hij is immers de Alziende. Zijn ogen gaan over de hele aarde. Niets ontgaat Hem.

Wat is onze dagtekst mooi! Er wordt niet gezegd dat Gods ogen over de hele aarde trekken om maar zoveel mogelijk zonden te zien, zodat Hij de mensen kan straffen. Nee, het wordt juist positief gezegd. God wil genade bewijzen aan elk die tot Hem komt.

Hij doorgrondt ons. Als Hij merkt dat onze harten naar Hem uitgaan, als we tot Hem willen omkeren en met Hem wensen te leven, overlaadt Hij ons met goedheden en gunstbewijzen. Hij is vol van liefde!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage