Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 22 augustus

Hun voeten snellen naar het kwaad, zij haasten zich om onschuldig bloed te vergieten.
Jesaja 59 vers 7

Twee jaar geleden werd in Mexico een vrachtwagen doorzocht. Hij had een dubbele bodem. Daarin zat 63,8 kilogram fentanyl en bijna 30.000 pillen. ’t Was een tamelijk nieuwe soort drugs. De lading was een slordige 1,59 miljard euro waard. Het was de op één na grootste drugsvangst wereldwijd ooit.

Drugs: een verschrikking. Het had in de tien jaren ervoor in Mexico alleen al aan tweehonderd militairen en twaalfhonderd agenten het leven gekost. Dat waren bestrijders ervan. Hoeveel gebruikers zijn er al aan bezweken?

De beschrijving van de profeet in de dagtekst is wel duidelijk van toepassing op drugshandelaren. Maar, schuilt dit niet in het hart van ieder mens? Hebt u nog nooit een woede in u voelen opkomen, dat u iemand wel iets kon aandoen? Ook al hebben we dat niet werkelijk gedaan, God kent onze harten. – Voor zulke mensen had Hij Zijn geliefde Zoon over. Voor mensen als wij zond Hij de Heere Jezus naar het kruis. Wat hebben wij een goede God! De goden in alle religies zijn eisende goden; wij hebben een barmhartige, een liefdevolle en een gevende God!

 

Het dagboek bestellen?