Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 21 augustus

Kaïn: hij was uit de boze en sloeg zijn broer dood. En waarom sloeg hij hem dood? Omdat zijn werken slecht waren en die van zijn broer rechtvaardig.
1 Johannes 3 vers 12

In de afgelopen dertig jaar vielen haaien 1072 keer mensen aan. Dat zijn dan de geregistreerde gevallen. Rond Australië en Afrika had de aanval in ongeveer 20 procent van de gevallen een dodelijke afloop. In de Amerikaanse wateren ging het slechts om 3 procent van alle gevallen. Dat komt, omdat voor de kust van Amerika kleinere haaien leven. Die hebben niet dezelfde moordkracht als hun grotere broers.

Als je echte moordenaars zoekt, moet je toch naar de mensen. De eerste die geboren was, Kaïn, doodde zijn broer. En waarom? Wat had Abel dan voor kwaad gedaan? Dat was het hem nu juist: hij werd vermoord, omdat hij als een rechtvaardige leefde. Dat kon Kaïn niet verdragen. Om precies dezelfde reden werd ook de Heere Jezus gekruisigd. Hij was zonder zonde. Dat konden de joden niet verdragen. Hij moest weg!

Aan het kruis werd Hij door God gestraft. Dat was in de uren van duisternis. Niet, omdat Hij zonder zonde was, maar juist omdat Hij zonden droeg. Het was, omdat Hij ónze zonden op Zich had genomen.

 

Het dagboek bestellen?