Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 12 december

Ik loofde de Allerhoogste en prees en verheerlijkte Hem Die eeuwig leeft.
Daniël 4 vers 34

Het gebeurde in het Chinese Nanjing. Twee mannen werkten aan de lift van een kantoorpand. Kabels moesten vervangen worden. Daarbij ging iets mis. Van de 32e verdieping stortte de lift omlaag. Op de begane grond kwam hij neer. De éne monteur had slechts lichte verwondingen, de andere lag vier uur op de operatietafel. Maar ze overleefden het.

Nebukadnezar viel ook diep. Hij was de grote koning van Babel. Nooit is een mens op aarde machtiger geweest dan hij. Maar hij werd trots en zondigde tegen God. Daarop verstootte God hem en de man leefde zeven jaar als een rund in het wild.

Toen bewees God opnieuw dat Hij genadig is. Hij gaf Nebukadnezar herstel. Hoe mooi zou het zijn als hij door zijn val tot inkeer gekomen was!

Hij gaf God de eer en prees de Allerhoogste en Eeuwige. God wenst dat doel bij ieder mens te bereiken. Zijn we ons bewust van Zijn grootheid en almacht? Beseffen we dat wij van onszelf niets zijn? Raakt het ons niet dat die grote God zo’n diepe belangstelling en zo’n grote liefde voor ons heeft?

 

Het dagboek bestellen?