Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 10 januari

Hierin is de liefde van God aan ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon in de wereld gezonden heeft, opdat wij zouden leven door Hem.
1 Johannes 4 vers 9

Sichuan is een provincie in China. Op een autosnelweg daar week een auto plotseling uit voor een geit. Hij raakte in de middenberm. Een kettingbotsing was het gevolg. Een 23-jarige verpleegster was één van degenen die te hulp schoten. Ze werd daarbij door een vrachtwagen geschept. Ze overleefde het niet. Haar hulpvaardigheid kostte haar het leven.

Wij waren als mensen allemaal het slachtoffer – niet van een ongeluk, maar van de zonde. We waren bovendien de daders, want wíj waren God immers ongehoorzaam geweest!

Wie schoot te hulp? Gods Zoon, de Heere Jezus Christus. Hij daalde uit de hemel neer om ons van de eeuwige straf te redden. Het kostte Hem Zelf het leven. Dat was niet een ongeluk. Hij was gekomen om te sterven in onze plaats. Want God is zó heilig dat zonden alleen door bloed kunnen worden uitgedelgd. Dat wíst de Heere Jezus – en toch kwam Hij op aarde en ging Hij naar het kruis. God wíst het – en toch stond Hij Zijn Zoon af en liet Hij Hem sterven. Is dat niet een onbegrijpelijke liefde?

 

Het dagboek bestellen?