Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Dinsdag 26 november

Zo zegt de HEERE: Ga staan op de wegen, en zie, vraag naar de aloude paden, waar toch de goede weg is, en bewandel die. Dan zult u rust vinden voor uw ziel.
Jeremia 6 vers 16

Alle wegen leiden naar Rome. Die spreuk is ontleend aan het wegennet in het oude Romeinse Rijk. De goede wegen die de steden van belang met elkaar verbonden, waren samen meer dan 80.000 kilometer lang. De spreuk wil zeggen dat er diverse middelen zijn om een doel te bereiken. Welke weg je ook kiest, uiteindelijk komen alle mensen op hetzelfde punt uit: bij God!

De wegen van alle mensen leiden inderdaad naar één plaats: het graf (of – tegenwoordig – de urn). Niemand ontkomt eraan, arm of rijk, zorgeloos of serieus. Als de dood het einde is, is het onbelangrijk welke weg je koos. Als het eindpunt betekent God te ontmoeten, is het zeker goed je niet in de weg te vergissen.

De oude paden van het evangelie zijn achterhaald. Met zonde, hel en hemel, wordt de spot gedreven. Laat u niet bedriegen. Het zijn listen van de duivel om ons in zijn greep te houden, opdat we voor eeuwig verloren gaan. God wil ons redden en wijst de enige weg aan waarop we het eeuwige leven kunnen ontvangen. Het is door de Heere Jezus!

 

Het dagboek bestellen?