Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 9 juni

Absalom stuitte op de manschappen van David, terwijl Absalom op een muildier reed. Toen het muildier onder de dichte takken van een grote eik kwam, kwam zijn hoofd vast te zitten in de takken van de eik, zodat hij bleef hangen tussen hemel en aarde.
2 Samuël 18 vers 9

Een 75-jarige Duitser was in Tirol aan het bergbeklimmen. Hij stortte vier meter naar beneden. Een boom hield hem tegen. Hij hing ondersteboven aan één been, boven een gapende afgrond van zo’n tweehonderd meter diep. Een ander schoot te hulp. De man hield er alleen schaafwonden aan over.

Absalom hing dan wel niet ondersteboven, maar verloor wel het leven. Hij werd gedood, omdat hij zijn vader van het leven had willen beroven. Terwijl hij tussen hemel en aarde hing, werd zijn hart met drie speren doorboord.

De Heere Jezus hing op Golgotha tussen hemel en aarde. Dat was, omdat Hij de wil van Zijn Vader wilde volbrengen en God wilde verheerlijken. Het was volmaakte gehoorzaamheid en toewijding.

Hij stierf, ja, maar níet voor Zijn zonden. Hij was immers de Zondeloze. Hij ging in de dood voor onze zonden. Hij wilde ons daarvan bevrijden, zodat we kinderen van God konden worden.

 

Het dagboek bestellen?