Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 4 augustus

Welzalig is eenieder die de HEERE vreest, die in Zijn wegen gaat.
Psalm 128 vers 1

Bij Kempten in de Duitse deelstaat Beieren reden een man en vrouw in hun auto. Hij zag geld op de weg liggen en stond boven op de rem. Z’n achterligger was daar niet op bedacht en botste op zijn kofferbak. Zijn vrouw lette er nauwelijks op, maar sprong uit de auto om de bankbiljetten zo snel mogelijk bijeen te rapen.

De politie kwam al snel opdagen. Het geld moest ze inleveren. Het was van een man die zijn portefeuille op het dak van zijn auto had laten liggen en was weggereden.

Hebzucht levert nooit iets op, al lijkt het misschien soms wel zo. Het is hooguit voor een korte tijd, want het leven op aarde is maar een zucht. En dan gaat het alleen nog maar om geld. Toegegeven: het is vaak handig als je het hebt. Maar het ware geluk ligt ergens anders.

In de eerste tientallen jaren na de oorlog leefde de gedachte dat de groeiende welvaart het geluk zou brengen. Ondertussen weet ieder weldenkend mens dat er belangrijker dingen zijn dan euro’s. Waar geluk zit vanbinnen. De Heere Jezus wil rust, vrede en blijdschap in onze harten bewerken.

 

Het dagboek bestellen?