Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 3 augustus

Voor de goddelozen is er echter geen vrede, zegt de HEERE.
Jesaja 48 vers 22

De mens verlangt wel naar rust en vrede, maar lang niet iedereen bezit die. Alles is juist onrustig. Naar de wereldpolitiek kijken, helpt niet echt om vanbinnen rustig te worden. Ook de razendsnelle vaart van allemaal ontwikkelingen is niet goed voor de gemoedsrust van velen. Als je dan ook nog geen vaste baan hebt en geldproblemen ontstaan, of als je met ziekten of andere moeilijke dingen te maken krijgt: waar is dan de rust en vrede?

De grootste bron van onrust hebben we nog niet genoemd: de zonde. Door onze ongehoorzaamheid aan God hebben we de innerlijke vrede verloren. Goddelozen kennen geen echte vrede!

Wat is de oplossing? Eigenlijk is het heel simpel: als onze zonden de vrede verhinderen, moeten die zonden verdwijnen. Maar hoe kan dat? Dat kan alleen door het kruis van de Heere Jezus. Hij nam daar onze zonden op Zich. Hij droeg de straf erover. Zó heeft Hij ze voor eeuwig weggedaan.

Dat was níet simpel. Hij heeft er onnoemelijk voor geleden. Wij hoeven nu alleen maar in Hem te geloven en onze schuld te erkennen. Dan hebben we vrede, vrede met God.

 

Het dagboek bestellen?