Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 28 april

Ook is het Koninkrijk der hemelen gelijk aan een koopman die mooie parels zoekt. Toen hij één parel van grote waarde gevonden had, ging hij heen en verkocht alles wat hij had, en hij kocht hem.
Mattheüs 13 vers 45 en 46

Het was in 2006. Een Filipijnse visser uit Puerto Princesa wilde het anker van zijn bootje ophalen. Dat lukte hem niet. Hij dook in het water. De grote oester waaraan het anker vast bleef zitten, nam hij mee naar boven. Hij opende hem. Er zat een parel in van 34 kilogram zwaar. Hij mat 30 bij 61 centimeter. Het was verreweg de grootste natuurlijke oesterparel ter wereld ooit. De waarde werd geschat op 88 miljoen euro.

De parel uit de gelijkenis die de Heere Jezus vertelde, spreekt van alle echte gelovigen samen, de gemeente. Die is voor Hem zó kostbaar dat Hij voor haar in de dood is gegaan. Hij heeft daadwerkelijk alles voor haar overgehad.

Wat is ons antwoord? Hebben wij Hem ook zo vurig lief? Hij verdient het!

De Heere Jezus wenst dat onze liefde zich onder andere uit in gehoorzaamheid. Hoe zouden we Hem werkelijk kunnen liefhebben, als we niet doen wat Hij van ons vraagt?

 

Het dagboek bestellen?