Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 27 oktober

(…) zo komt ook door één rechtvaardigheid de genade over alle mensen tot rechtvaardiging van het leven.
Romeinen 5 vers 18

In het oostelijkste puntje van de Dominicaanse Republiek ligt het vliegveld van Punta Cana. Daar wilde twee jaar geleden een 46-jarige Nederlander instappen om naar Brussel te vliegen. Hij werd aangehouden. In het ziekenhuis van Higüey bleek dat hij 87 bolletjes had ingeslikt. Er zat 1320 gram cocaïne in. Dat had een beste prijs opgeleverd, maar nu moest hij zelf boeten.

Terecht toch? De roep om strengere straffen klinkt steeds luider. Drugsbaronnen, kindermisbruikers, ontvoerders en oorlogsmisdadigers: aanpakken!

God doet dat. Als het om mensen als Hitler gaat, zijn we er blij om. We willen toch niet dat hij de dans ontspringt? Laten we niet vergeten: alle mensen komen voor God te staan. Dus ook al die oplettende, nette burgers. Al die sociaal bewogen mensen. Al die vrijwilligers waar de maatschappij voor een groot deel op drijft. Al die kerkgangers.

Alle mensen zullen voor God rekenschap afleggen van hun daden. Weet u wat het allerbelangrijkste is? Dat we schuilen achter die grote daad van die Ene: achter Christus’ sterven aan het kruis.

 

 

Het dagboek bestellen?