Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 19 mei

Ik ben de Deur; als iemand door Mij naar binnen gaat, zal hij behouden worden.
Johannes 10 vers 9

Een echtpaar uit Rusland had een uitje gemaakt. Ze waren onder andere in Duitsland geweest. De vrouw kreeg er van haar man een cadeautje: een gouden ring. Die was bezet met diamanten, saffieren, toermalijnen en smaragden. Het sieraad was ruim 520.000 euro waard. Ze riskeerde vijf jaar cel voor smokkel. Sowieso kreeg ze de rekening van 127.000 euro voor de invoerrechten.

Bij heel wat grensovergangen in dit deel van de wereld is geen douane meer te zien. Op andere plekken is het helemaal niet zo eenvoudig om een land te verlaten of binnen te komen.

De grens tussen aarde en hemel is hermetisch gesloten, maar heeft één grote, openstaande deur. Dat is de Heere Jezus. Alleen wie in Hem heeft geloofd, mag vrij de hemel binnengaan. Wie Hem níet als persoonlijke Verlosser heeft aangenomen, wordt de toegang geweigerd. Dat is vreselijk, want dan blijft alleen de eeuwige verlorenheid over.

Door deze Deur naar binnen gaan, is overigens niet iets wat ná ons sterven gebeurt. Nee, het moet juist tíjdens dit leven op aarde plaatsvinden. Alleen als we nú in de Heere Jezus geloven, zijn we gered!

 

Het dagboek bestellen?