Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 17 februari

Allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.
Romeinen 3 vers 23 en 24

Twee jaar geleden hield de politie ’s nachts een grote verkeerscontrole op de A1. De actie droeg de naam Ochtendgloren. In één auto troffen ze een kartonnen doos aan waarin 170.000 euro zat. De man achter het stuur had geen rijbewijs, maar wel inbrekerswerktuig in de kofferbak liggen. Een ander moest achter slot en grendel, want hij had nog 41 dagen celstraf openstaan. – Ieder loopt tegen de lamp. Daar is niet aan te ontkomen.

De kans bestaat wel dat een schurk z’n hele leven uit handen van de politie blijft. Hoeveel misdaden zijn op aarde nooit bestraft?

Het is maar goed dat al die boeven zich voor God moeten verantwoorden. Dan krijgt tenminste elk de straf die hij verdient: al die drugshandelaren, verkrachters en moordenaars! Ja, maar ieder komt daar te staan. En de Bijbel zegt duidelijk dat in Gods oog alle mensen zondaars zijn en het oordeel verdienen. Dus ook al die brave, fatsoenlijke en sociale burgers. Aan allen wordt ook de verlossing aangeboden door het geloof in Christus Jezus.

 

Het dagboek bestellen?