Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 15 december

Wanneer een man of een vrouw één van al de zonden van de mens doet, door trouwbreuk te plegen tegen de HEERE, dan is die persoon schuldig. Zij moeten hun zonde, die zij gedaan hebben, belijden.
Numeri 5 vers 6 en 7

Van nierstenen kun je veel last hebben. Als ze klein zijn, is het mogelijk ze uit te plassen. Dat doet wel even pijn, maar je bent ze kwijt. Twee artsen in Florida hoorden geregeld dat het uitplassen bij patiënten was gelukt, nadat ze de achtbaan hadden genomen in het Disney-pretpark daar. Die gaat niet over de kop, maar je wordt erin wel enorm door elkaar geschud. De twee onderzochten het. Ze hadden een nierbekkenmodel bij zich. In de voorste wagentjes kwamen de steentjes in 16 procent van de ritjes los. Als ze in het achterste wagentje zaten, zelfs in 64 procent van de gevallen.

Hoe kunnen we onze zonden kwijtraken? Dat gaat nog veel eenvoudiger. Je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft er geen operatie voor te ondergaan en er geen pillen voor te slikken. Slechts één ding is nodig: oprechte belijdenis!

Toch was het niet eenvoudig: de Heere Jezus heeft er enorm zwaar voor geleden. Ja, Hij moest er zelfs voor sterven. Daarvoor zijn we Hem diep dankbaar!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage