Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 13 oktober

God is geen man, dat Hij liegen zou.
Numeri 23 vers 19

In 2011 kocht een Amerikaan een schilderij van Frans Hals, bij het veilighuis Sotheby’s in Londen. Hij betaalde er 8,4 miljoen Engelse ponden voor, een kleine 10 miljoen euro. Vijf jaar later bleek het een vervalsing te zijn. ’t Was niet van de Hollandse meester, maar van jongere datum. De Amerikaan kreeg z’n geld terug.

Het is heel triest, maar bedrog hoort bij de mens. Bileam sprak de woorden van de dagtekst uit. Zijn boodschap is helder: God liegt niet. Wat Hij zegt, is waar. Altijd!

Maar hóe zei Bileam dat? Is dat niet pijnlijk? “God is geen man, dat Hij liegen zou”! Dat betekent: voor mensen is het normaal. Bij ons past het. We zijn leugenaars.

Voor sommigen ligt dat er wel dik bovenop. Maar velen van ons voelen zich heel eerlijk. We zijn hevig beledigd als iemand ons van oneerlijkheid en leugen beschuldigt. Maar Gods Woord laat er geen twijfel over bestaan.

Als je dat tot je laat doordringen, besef je te meer dat Gods liefde wel onnoemelijk groot moet zijn. Hij wilde óns tot Zijn kinderen maken!

 

Het dagboek bestellen?