Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 9 mei

Maak u gereed om uw God te ontmoeten!
Amos 4 vers 12

Een dame uit Den Dungen reed in mei 2016 naar de hoofdstad van Noord-Brabant. Ze kwam daarbij onder een viaduct door. Eroverheen reed een vrachtwagen. Die verloor een wiel. De band met velg klapte op de motorkap van de vrouw. Door de schrik botste ze tegen een zware betonnen pijler. Ter plekke overleed ze aan haar verwondingen.

Zó snel kan het aardse leven voorbij zijn. Ook als je zelf goed kunt rijden en voorzichtig bent: er gebeuren dingen in het verkeer waaraan je niets kunt doen. Net zo goed kun je als uit het niets geveld worden door een hartaanval of iets anders.

En dan? Dan zijn we aan de eeuwigheid begonnen. Dat is die tijd waaraan voor ons wel een begin is, maar waaraan geen einde komt. Het is eigenlijk geen tijd, maar tijdloosheid. Het is de eeuwigheid!

Waar zullen we dan zijn? Als mijn leven in de volgende seconde wordt afgesneden, kan ik dan voor God verschijnen? Ben ik er klaar voor?

Dat antwoord is ‘Ja’, als ik in het geloof de Heere Jezus Christus als mijn Redder en Zaligmaker heb aangenomen. Dan zijn al mijn zonden weggedaan en kan ik als rechtvaardige tot God gaan.

 

Het dagboek bestellen?