Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 10 mei

Daarbij danken wij de Vader, Die ons bekwaam heeft gemaakt om deel te hebben aan de erfenis van de heiligen in het licht. Hij heeft ons getrokken uit de macht van de duisternis en overgezet in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde.
Kolosse 1 vers 12 en 13

Bij het treinstation Keulen-West liep een 18-jarige jongeman. Hij haalde het in zijn dronken hoofd om op de rails te gaan lopen. Een goederentrein raakte hem. Hulpverleners troffen het slachtoffer naast de spoorbaan aan, slechts lichtgewond aan z’n hoofd. De dronkenlap schold de mensen van de ziekenwagen lallend uit.

Ondank is ’s werelds loon. Dat spreekwoord is helaas maar al te vaak van toepassing.

Ons past dank: ons allen die de dagtekst kunnen onderschrijven. Heeft God de Vader ons uit de duistere macht van de satan en zijn demonen bevrijd? Heeft Hij ons een plaats gegeven in het rijk van Zijn geliefde Zoon? Hebben we deel aan de erfenis van Gods kinderen?

Al die zegeningen zijn ons geschonken, als we in de Heere Jezus als onze Zaligmaker en Verlosser geloven. Nu, als ons zoveel genade is bewezen en we door Hem zó onnoemelijk rijk zijn geworden, willen we niets liever dan Hem danken en prijzen!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage