Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 6 juni

Wat verborgen is, brengt hij naar buiten in het licht.
Job 28 vers 11

De Helderse vissers Henk en Willem Sluiter haalden voor de kust van Bergen aan Zee hun netten boven water. Er zat een vliegtuigmotor in. Het bleek één van de twee motoren te zijn van een Vickers Wellington, een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn er in die jaren heel wat van neergehaald, ook vlak voor onze kust. We zijn nu meer dan zeventig jaar verder – en opeens komt er, letterlijk, wat boven water.

Ja, álles komt boven water. Niets zal verborgen blijven. God brengt alles naar buiten in het licht. Wat is onze eerste gedachte als dit wordt gezegd? Denken we: ‘Nee toch, dan wordt die wandaad van mij ook openbaar!’? Of is onze reactie: ‘Dat is toch niet erg, want al mijn zonden zijn vergeven!’?

Inderdaad, als al onze zonden zijn weggedaan omdat we de Heere Jezus als onze Verlosser hebben aangenomen, hoeven we niet bang te zijn. Integendeel! Als we straks bij Hem zijn, zal Hij ons hele leven aan ons tonen, dus zoals Híj het ziet. Dan zullen we vol bewondering voor Hem neervallen en het Hem zeggen: ‘Hoe is het mogelijk dat U mij zó hebt liefgehad?’

 

Het dagboek bestellen?