Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 4 juli

Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen.
2 Petrus 3 vers 9

De Harmony of the Seas is een enorm cruiseschip. In 2016 het allergrootste ter wereld. Met een volume van 227.000 ton is het vijf keer zo groot als de Titanic. Het vaartuig is 70 meter hoog en telt achttien dekken. Er is aan boord plek voor wel bijna 8.000 mensen.

In de ark gingen maar acht mensen: Noach en zijn drie zonen met hun vrouwen. Er was plek genoeg. Al waren alle mensen gekomen die toen op aarde leefden, dan had God nog gezorgd voor ruimte. Hij wil niet dat er ook maar één verloren gaat, maar juist dat allen tot bekering komen.

Dat zijn niet alleen maar woorden. Het ís zo! God heeft dat immers laten zien door er een enorm hoge prijs voor te betalen: Hij gaf Zijn Zoon. God liet de Heere Jezus de vreselijke dood op Golgotha sterven, opdat alle mensen gered konden worden.

Daarbij laat God nu ook het evangelie in de hele wereld verkondigen. Ieder wordt uitgenodigd om tot Jezus Christus te komen en in Hem te geloven. Dat is Gods weg om behouden te worden. God heeft in Zijn hemel plaats voor álle mensen!

 

Het dagboek bestellen?