Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 3 oktober

Wees dankbaar.
Kolosse 3 vers 15

Aart en Elisa vierden hun bruiloft in Utrecht. In de hal stond een grote doos. Daarin deden de gasten hun envelop met geld voor de inrichting van de woning van het kersverse paar. Toen het feest op z’n eind liep, bleek de doos verdwenen.

De bruid reageerde: ‘Ik werk bij Slachtofferhulp; daar hoor ik ergere verhalen’.

Precies, het kan (bijna) altijd erger. Daarom is het vaak beter om te denken aan het vele dat je wél hebt, dan je blind te staren op dat weinige dat je níet hebt. Dat helpt om dankbaar te zijn.

Dankbaar zijn, dat is een opdracht die God ons geeft. Hij zegt ons niet: ‘Wacht maar rustig af tot een gevoel van dankbaarheid over je komt’. Dat zou wel gemakkelijk zijn. Daar zouden we ons prachtig achter kunnen verschuilen: ‘Ja, dat gevoel is er nog niet’.

Nee, het is een opdracht: “Wees dankbaar!” – Hoe kunnen we dat? Bijvoorbeeld door er eens bij stil te staan dat het grootste deel van de mensheid het minder heeft dan wij. Maar laten we vooral denken aan alle zegeningen die God geeft aan elk mens die in Zijn Zoon gelooft. We zijn in Christus Jezus onschatbaar rijk geworden.

 

Het dagboek bestellen?