Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 4 oktober

De wagens van de farao en zijn leger heeft Hij in de zee geworpen. De besten van zijn officieren zijn verdronken in de Schelfzee.
Exodus 15 vers 4

Op zondag 4 oktober 2015 raakte de 2-jarige Liza Stolker uit Hendrik-Ido-Ambacht te water. Haar twee jaar oudere zusje Eva wist haar met de hulp van een ander meisje uit de sloot te krijgen. Dat was best wel bijzonder, omdat veel kinderen op zo’n leeftijd in zulke gevallen in paniek raken of verstijven.

Het is het schrikbeeld voor ouders: dat hun kleintje in de sloot of een vijver belandt. De geharde soldaten van Egypte overleefden het niet. Het splijten van de Schelfzee of Rode Zee betekende voor het volk Israël uitredding en bevrijding. De Egyptenaren vonden daarin hun einde.

Op het kruis van Golgotha hing de Heere Jezus. Hij werd daar geslagen door God, vanwege onze zonden. Dat kruis heeft ons die in Hem geloven, eeuwige verlossing gebracht. Al onze zonden zijn erdoor weggedaan. Maar wie Christus en Zijn kruis afwijst, zet als het ware zijn handtekening onder zijn eigen vonnis. Wie de behoudenis weigert, is verloren. Wie het evangelie niet wil geloven, zal belanden in de poel van vuur. Is dat niet dwaas?

 

Het dagboek bestellen?