Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 26 september

Hoewel ik veel aan u te schrijven heb, wilde ik dat niet doen met papier en inkt; maar ik hoop naar u toe te komen en van mond tot mond met u te spreken, opdat onze blijdschap volkomen zal zijn.
2 Johannes vers 12

Een postzegel van 25 cent werd drie jaar geleden op een veiling verkocht voor 102.000 euro. De zegel stamt uit 1867. Koning Willem III staat erop. Het ging om het enige bekende postfrisse exemplaar van de zegel. Hij is dus niet afgestempeld, maar ook nooit opgeplakt. De oorspronkelijke gom zit er nog op.

Al 150 jaar is het schrijven van brieven een gangbaar middel om contact te onderhouden. Nu zijn er nog heel wat middelen bijgekomen. Er gaat niets boven een lijfelijke ontmoeting. Elkaars stem te horen, elkaars gezicht te zien, elkaar in de ogen te kijken: daar is geen werkelijke vervanging voor.

Wat zal het zijn als we straks onze Heere Jezus zien!

Wij geloven in Hem, maar we hebben Hem nog nooit gezien. Als Hij neerdaalt uit de hemel, zullen we Hem voor het eerst zien, zoals Hij is: Zijn liefdevolle ogen en Zijn doorboorde handen en voeten. Dan zal werkelijk onze blijdschap volkomen zijn!

 

 

Het dagboek bestellen?