Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Dinsdag 25 september

Ik vertrouw op U, HEERE. Ik zeg: U bent mijn God! Mijn tijden zijn in Uw hand.
Psalm 31 vers 15 en 16

Het is goed dat God een tijdschema voor mijn leven heeft opgesteld. Ik ben blij dat ik niet zelf alles hoef te plannen. Ik kan God eenvoudig vragen naar Zijn plannen met mijn leven.

Ik kan niet verder kijken dan de volgende bocht op mijn pad. Over een berg heen kijken, dat lukt me al helemaal niet. Maar ik weet het: God heeft vanuit de hoge een perfect overzicht. Ik hoef me alleen maar aan Hem toe te vertrouwen. Waarom zou ik me zorgen gaan maken?

Mijn tijden zijn in Gods handen. Hij heeft de jaren, dagen en uren van mijn leven vastgesteld. Hoeveel zorgen ik me ook maak en hoeveel twijfels ik ook heb, dat verandert daaraan helemaal niets. Ik heb dan ook alle reden om Hem gewoon in alles te vertrouwen.

Hij heeft in de gave van Zijn Zoon het overtuigende bewijs van Zijn liefde geleverd. God is goed. Zou ik Hem dan niet door mijn vertrouwen eren? Het is erg als ik niet tevreden ben met Zijn handelen. Dan kan Hij Zich niet over mij verheugen, maar ben ik een bron van droefheid voor Hem. Dat willen we toch niet?

 

Het dagboek bestellen?