Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 27 september

Eén dag in Uw voorhoven is beter dan duizend elders; ik verkoos liever te staan op de drempel van het huis van mijn God dan lang te wonen in de tenten van de goddeloosheid. Psalm 84 vers 11

In de Amerikaanse stad Arlington haalde de politie een kraker uit z’n woonruimte. William Barker woonde al drie jaar op een kerkzolder. Niemand had het opgemerkt. Hij woonde de kerkdiensten bij. Daarna trok hij zich stiekem met een ladder terug op de zolder. Pas toen iemand naar boven klom om de airco te repareren, werd hij ontdekt.

Het is nergens beter wonen dan in Gods huis. Eén dag in Zijn voorhof is meer waard dan tien mensenlevens lang op een andere plek. In de hemel moet het wel bijzonder mooi zijn! Het is werkelijk een onuitsprekelijke heerlijkheid. Onze menselijke taal kent geen woorden die dat voldoende zouden kunnen beschrijven.

Zo’n heerlijke plaats heeft God voor ons geopend. Hij houdt het geluk om daar te wonen, niet voor Zich. Hij wil het met ons delen. Zó graag wil Hij ons zelfs in de hemel ontvangen, dat Hij Zijn Zoon aan het kruis liet sterven. Want dat was nodig om ons van onze zonden te bevrijden en ons te rechtvaardigen. Zó zijn we voor de hemel geschikt gemaakt.

 

Het dagboek bestellen?