Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 22 augustus

Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, zich niet ontfermen over het kind van haar schoot? Zelfs al zouden die het vergeten, Ík zal u niet vergeten. Zie, Ik heb u in beide handpalmen gegraveerd.
Jesaja 49 vers 15 en 16

In Zuid-Afrika ligt het bekende Kruger National Park. Een kudde olifanten stak er een weg over, maar een kalfje zakte in elkaar. Het werd niet in de steek gelaten. Niet alleen z’n moeder, maar de hele kudde bleef staan en deed er alles aan om het jong weer op de been te krijgen. Pas toen dat gelukt was, trokken de dieren verder.

Zouden moeders hun baby’s kunnen vergeten? God stelt die vraag. Hij voegt er iets aan toe. Ook al zou dat in een bijzonder geval kunnen gebeuren, Hij vergeet ons nóóit! Hij hééft ons nog nooit vergeten en dat zál ook nooit gebeuren.

Kunnen we daarop vertrouwen? Jazeker. Alleen al, omdat Hij het zegt. Hij spreekt altijd de waarheid. En bovendien: de Heere Jezus heeft onze namen in Zijn beide handpalmen gegraveerd. Dat is gebeurd op het kruis. De nagels zijn door Zijn handen geslagen. Hij ging voor ons in de dood. Hij heeft een onnoemelijk hoge prijs voor ons betaald. We zijn kostbaar voor Hem. Daarom, Hij vergeet ons nooit!

 

Het dagboek bestellen?